Как да избера специалност или защо да си направиш тест за професионална ориентация?

Всеки един от нас има силни и слаби страни, различни интереси и насоченост. Как обективно да се изследват тези личностни качества и как правилно да се насочите към най-подходящата професия или специалност в университета?

Направете си професионалният тест за избор на специалност и професия на Икарес Холандия, защото:

–          Е Тест Номер 1 за кариерно ориентиране във всички холандски академични университети и университети по приложни науки

–          Тестовете на Икарес се използват в над 700 средни училища в Холандия и са направени от повече от 500 000 ученици

–          в системата са включени университети от 120 държави и над 50 000 специалности

–          тестовете са лесни, бързи и достъпни за всеки, като се получава личен достъп до системата от консултант

–          получаваш отговор на въпросите си за това „какъв съм аз”, „към какво да се насоча”  и „какво е характерно за дадена специалност или професия”

–          дават избор от няколко вида тестове, които дават пълен обзор на личността

–          тестовете са на български език, но може да се правят на английски, немски, френски, испански, руски, румънски, холандски и арабски език.

–          избраните от теб език и държава дават  резултати съобразени с професиите и специалностите за тази държава.

Какво трябва да направиш?

Ти си ученик и твоята задача е да отговориш на подбрани въпроси, които изследват личните качества, талантите и компетентности, дава възможност даже да се добавят и физически изисквания или ограничения (ако има такива). Това ще отнеме само 15 минути! За пълен кариерен профил с 5 теста ще отнеме около един час. Резултата излиза веднага и тези личностни характеристики са засечени с характеристиките на най-подходящата професията или специалност за теб в няколко модула.

Къде можеш да си направиш тестовете на Икарес?

В твоето училище, в случай, че е включено към системата или срещу заплащане  тук

Copyright 2013 www.elemark.bg. All rights reserved.