Икарес за училища
our-students-1750x660-1
students-group
Икарес за училища
previous arrow
next arrow

За бъдещи инжинери

Възползвайте се от платформата за кариерно ориентиране и квалификация за кадри от средните училища

От 2013 година Икарес вече се предлага на българския пазар като всички тестове са на български език. На български език се предлага безплатния онлайн тест за кариерно ориентиране обвързано с избор на специалност и висше учебно заведения, така и цялостната платформа на Икарес Профешънъл предназначен за средните училища.

Икарес Профешънъл е задълбочен и обширен инструмент, предназначен за професионалисти, който се ползва след заплащане на годишен лиценз. Представлява уеб-базирана дигитална платформа за кариерно ориентиране, която служи на кариерните консултанти да помогнат в правилния избор на специалност, кариера или професия на своите клиенти или ученици. Платформата съдържа набор от тестове и модули като най-важния и подробен тест е Теста за избор на професия  (Professions Interest Test) , които съдържа над 3000 професии в зависимост от интересите на дадения човек. Освен това съдържа специален филтър с 52 индикатора за лица с различна степен на увреждания, които влият на тяхния избор на професия.

Към момента тестовете на Икарес за ученици се прилагат успешно от над 800 училища в Нидерландия и по този начин насочват учениците към техния избор на професионално развитие. В средните училища Икарес Профешънъл се използва от училищни психолози и/или училищни кариерни консултанти, посочени от директорите. Това се явява важен фактор, защото тестовете се тълкуват и разясняват на учениците и по този начин те могат по-лесно, и най-вече индивидуално и успешно, да вземат решение към какво да се насочат за вбъдеще. Един обучен специалист какъв е училищният психолог например, чрез придобиването на умения да борави с тестовете, ще бъде още по-полезен на учениците и на техните родители в определянето на сложните въпроси, отнасящи се до професионалното развитие и успеха в живота на младежта. Вижте нашите клиенти в България

Елемарк ЕООД като екслузивен представител предлага специален преференциален пакет на достъпни цени за средни училища в България, който съдържа:

  • Лиценз за всяко училище, с парола за достъп и наръчник с указания за ползване
  • Тестове и модули подходящи за ученици от 9 до 12 клас
  • Обучение на представители от всяко училище –  еднодневен курс в София, провеждан на всеки два месеца

За да получите оферта за преференциалният пакет, моля да попълните регистрационната форма