Икарес за училища
our-students-1750x660-1
students-group
Икарес за училища
previous arrow
next arrow

За ученици

Как да избера специалност или защо да си направиш тест за професионална ориентация?

Всеки един от нас има силни и слаби страни, различни интереси и насоченост. Как обективно да се изследват тези личностни качества и как правилно да се насочите към най-подходящата професия или специалност в университета?

Направете си професионалният тест за избор на специалност и професия на Икарес Холандия, защото:

–          Е Тест Номер 1 за кариерно ориентиране във всички холандски академични университети и университети по приложни науки

–          Тестовете на Икарес се използват в над 800 средни училища в Холандия и са направени от повече от 500 000 ученици

–          в системата са включени университети от 120 държави и над 50 000 специалности

–          тестовете са лесни, бързи и достъпни за всеки, като се получава личен достъп до системата от консултант

–          получаваш отговор на въпросите си за това „какъв съм аз”, „към какво да се насоча”  и „какво е характерно за дадена специалност или професия”

–          дават избор от няколко вида тестове, които дават пълен обзор на личността

–          тестовете са на български език, но може да се правят на английски, немски, френски, испански, руски, румънски, холандски и арабски език.

–          избраните от теб език и държава дават резултати съобразени с професиите и специалностите за тази държава.

Какво трябва да направиш?

Ти си ученик и твоята задача е да отговориш на подбрани въпроси, които изследват личните качества, талантите и компетентности, дава възможност даже да се добавят и физически изисквания или ограничения (ако има такива). Това ще отнеме само 15 минути! За пълен кариерен профил с 5 теста ще отнеме около един час. Резултата излиза веднага и тези личностни характеристики са засечени с характеристиките на най-подходящата професията или специалност за теб в няколко модула.

Къде можеш да си направиш тестовете на Икарес?

За да направите пълния пакет от кариерни тестове е нужно да заплатите такса от 85 лв с ДДС по банков път. След направите онлайн заявка ТУК  ще получите данните за банковата сметка, по която да направите превода. След постъпване на сумата по банковата ни сметка ще получите достъп до системата на Икарес.