Икарес за училища
our-students-1750x660-1
students-group
Икарес за училища
previous arrow
next arrow

Икарес за учaщи се и за образователни институции

Елемарк предлага на вниманието на всички средни училища и универитети в България тестове за кариерно ориентиране за ученици и студенти, разработени от холандската компания Икарес.

Икарес е специализирана компания за онлайн тестуване и консултиране с повече от 18 години широк международен опит. От 2013 година Икарес се предлага и на българския пазар като всички тестове са на български език. Тестовете за кариерно ориентиране са обвързани с избор на специалност и висше учебно заведение.

Различните модули са подходящи от минимум 12 годишна възраст до без ограничение за възрастни, търсещи професионална преориентация.

В момента тестовете Икарес за ученици се прилагат успешно от над 800 училища и 50 университета в Нидерландия и по този начин насочват учениците към техния избор на професионално развитие. В средните училища Икарес Профешънъл се използва от училищни психолози и/или кариерни консултанти. Това се явява важен фактор, защото тестовете се тълкуват и разясняват на учениците и по този начин те могат по-лесно, и най-вече индивидуално и успешно, да вземат решение към какво да се насочат за вбъдеще. Основната цел е бързия и лесен достъп до професионалните тестове на Икарес да бъде полезен на учениците и на техните родители в определянето на сложните въпроси, отнасящи се до професионалното развитие и успеха в живота на младежта.

Елемарк ЕООД като екслузивен представител предлага индивидуални тестове или лиценз за училища, образователни институции и агенции .

За университети предлагаме вграждане на теста за избор на специалност на страницата на университета, като по този начин кандидат-студентите избират най-подходящата за тях специалност. Също така университета става част от международната търсачка на образование в реално време и получава допълнителни бонуси.